Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne. Wystarczy do nich dodać surówkę i danie obiadowe gotowe. Polecam.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 373
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 373
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić, a ziemniaki ubić tłuczkiem na puree. Cebulę i por drobno pokroić. Poddusić na oleju. Dodać do tych warzyw przepuszczony przez praskę czosnek. Na koniec wrzucić drobno pokrojone pieczarki. Nadal dusić mieszając, aż warzywa zmiękną. Potem zawartość patelni przełożyć do ziemniaków. Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Tak otrzymaną masę zagęścić mąką ziemniaczaną. Formować okrągłe kotlety. Obtaczać je w otrębach. Smażyć na oleju z obu stron, aż do zrumienienia.