Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne. Wystarczy do nich dodać surówkę i danie obiadowe gotowe. Polecam.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić, a ziemniaki ubić tłuczkiem na puree. Cebulę i por drobno pokroić. Poddusić na oleju. Dodać do tych warzyw przepuszczony przez praskę czosnek. Na koniec wrzucić drobno pokrojone pieczarki. Nadal dusić mieszając, aż warzywa zmiękną. Potem zawartość patelni przełożyć do ziemniaków. Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Tak otrzymaną masę zagęścić mąką ziemniaczaną. Formować okrągłe kotlety. Obtaczać je w otrębach. Smażyć na oleju z obu stron, aż do zrumienienia.