Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne. Wystarczy do nich dodać surówkę i danie obiadowe gotowe. Polecam.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1073
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1030
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12935
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1073
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1030
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12935
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić, a ziemniaki ubić tłuczkiem na puree. Cebulę i por drobno pokroić. Poddusić na oleju. Dodać do tych warzyw przepuszczony przez praskę czosnek. Na koniec wrzucić drobno pokrojone pieczarki. Nadal dusić mieszając, aż warzywa zmiękną. Potem zawartość patelni przełożyć do ziemniaków. Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Tak otrzymaną masę zagęścić mąką ziemniaczaną. Formować okrągłe kotlety. Obtaczać je w otrębach. Smażyć na oleju z obu stron, aż do zrumienienia.