Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne. Wystarczy do nich dodać surówkę i danie obiadowe gotowe. Polecam.
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 727
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 348
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 155
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 727
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 348
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 155
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić, a ziemniaki ubić tłuczkiem na puree. Cebulę i por drobno pokroić. Poddusić na oleju. Dodać do tych warzyw przepuszczony przez praskę czosnek. Na koniec wrzucić drobno pokrojone pieczarki. Nadal dusić mieszając, aż warzywa zmiękną. Potem zawartość patelni przełożyć do ziemniaków. Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Tak otrzymaną masę zagęścić mąką ziemniaczaną. Formować okrągłe kotlety. Obtaczać je w otrębach. Smażyć na oleju z obu stron, aż do zrumienienia.