Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z indyka są chude i niskokaloryczne, jednak czasem mogą być suche, ponieważ mięso to zawiera bardzo mało tłuszczu. Jak temu zaradzić? Przygotuj kotlety z pieczarkami. Grzyby w naturalny sposób dodadzą kotletom soczystości oraz bardzo ciekawego smaku. Jeśli do tej pory nie robiliście ich w tej wersji, koniecznie spróbujcie.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Bułkę namocz w wodzie, a następnie odciśnij z jej nadmiaru. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko oraz odciśnięte pieczywo lub bułkę tartą. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Całość wymieszaj.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Pieczarki umyj, drobno posiekaj. Na odrobinie tłuszczu podsmaż czosnek z pieczarkami. Dodaj do mięsa i jeszcze raz zamieszaj. Uformuj kulki. Panieruj każdą z nich w bułce tartej. Smaż na średnim ogniu z każdej strony aż będą miękkie i złociste z zewnątrz.