Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2075
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5521
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5538
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2075
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5521
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5538
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w ćwiartki. Wymieszaj je z oliwą, zgniecionymi 6 ząbkami czosnku i listkami rozmarynu. Wyłóż na blachę i wstaw do gorącego piekarnika na 40 minut.
Wymieszaj bułkę tartą z parmezanem, skórką z cytryny, zmiażdżonym ząbkiem czosnku i natką. Do drugiej miski wsyp mąkę, dopraw solą i pieprzem. W trzeciej roztrzep jajko z łyżką wody. Lekko rozbij kotlety. Oprósz mąką, zanurz w jajku i bułce z parmezanem.
Smaż kotlety ok. 4 minut z każdej strony. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj ze szpinakiem, ziemniakami i cytryną.Źródło: Olivia