Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1919
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1919
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w ćwiartki. Wymieszaj je z oliwą, zgniecionymi 6 ząbkami czosnku i listkami rozmarynu. Wyłóż na blachę i wstaw do gorącego piekarnika na 40 minut.
Wymieszaj bułkę tartą z parmezanem, skórką z cytryny, zmiażdżonym ząbkiem czosnku i natką. Do drugiej miski wsyp mąkę, dopraw solą i pieprzem. W trzeciej roztrzep jajko z łyżką wody. Lekko rozbij kotlety. Oprósz mąką, zanurz w jajku i bułce z parmezanem.
Smaż kotlety ok. 4 minut z każdej strony. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj ze szpinakiem, ziemniakami i cytryną.Źródło: Olivia