Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety nie są jedyną opcją na obiad, jeśli masz ochotę na przygotowanie dania z wykorzystaniem filetów z kurczaka. Zobacz przepis na pyszne roladki zawinięte boczkiem, które upieczesz w piekarniku. To nasz ulubiony przepis, po który zawsze sięgamy, gdy bliscy zażyczą sobie kotlety z piersi kurczaka inaczej.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 48
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 33
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208984
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 48
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 33
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208984
Składniki
Przygotuj filety z kurczaka. Każdy z nich przekrój wzdłuż, aby uzyskać dwa kotlety. Delikatnie możesz rozbić tłuczkiem. Posól i popieprz z każdej strony. Teraz pokrój ser w małe kostki. Na środku fileta ułóż je. Posiekaj też drobno cebulkę dymkę, razem z odrobiną szczypiorku. Przełóż na ser.
Dokładnie zawiń roladkę. Każdą z nich posmaruj delikatnie musztardą z wierzchu i posyp tymiankiem. Teraz każdą roladkę obtocz ciasno boczkiem. Układaj mięso obok siebie w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Ząbki czosnku rozgnieć, posiekaj drobno i rozrzuć po całym naczyniu, żeby podczas pieczenia unosił się ich aromat.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza. Piecz tak przez 30 minut. Po tym czasie włącz funkcję grilla albo termoobieg i zostaw jeszcze na kilka minut, aby boczek się przypiekł.