Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety nie są jedyną opcją na obiad, jeśli masz ochotę na przygotowanie dania z wykorzystaniem filetów z kurczaka. Zobacz przepis na pyszne roladki zawinięte boczkiem, które upieczesz w piekarniku. To nasz ulubiony przepis, po który zawsze sięgamy, gdy bliscy zażyczą sobie kotlety z piersi kurczaka inaczej.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5264
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29587
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19178
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 911
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5264
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29587
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19178
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 911
Składniki
Przygotuj filety z kurczaka. Każdy z nich przekrój wzdłuż, aby uzyskać dwa kotlety. Delikatnie możesz rozbić tłuczkiem. Posól i popieprz z każdej strony. Teraz pokrój ser w małe kostki. Na środku fileta ułóż je. Posiekaj też drobno cebulkę dymkę, razem z odrobiną szczypiorku. Przełóż na ser.
Dokładnie zawiń roladkę. Każdą z nich posmaruj delikatnie musztardą z wierzchu i posyp tymiankiem. Teraz każdą roladkę obtocz ciasno boczkiem. Układaj mięso obok siebie w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Ząbki czosnku rozgnieć, posiekaj drobno i rozrzuć po całym naczyniu, żeby podczas pieczenia unosił się ich aromat.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza. Piecz tak przez 30 minut. Po tym czasie włącz funkcję grilla albo termoobieg i zostaw jeszcze na kilka minut, aby boczek się przypiekł.