Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z ryby i ziemniaków

Kotlety z ryby i ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 406 Ocena: 5672

Dodano:

Odsłon: 646

smaczne danie, szybkie w wykonaniu, zachęcam

Składniki

  • ziemniaki 6 szt
  • filet z ryby ok 50 dag
  • cebula 1 szt
  • olej
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z ryby i ziemniaków

Przygotowanie

  1. 1. ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, jeszcze ciepłe rozgnieść widelcem lub przepuścić przez praskę, wystudzić,
    2. rybę zmielić lub drobno posiekać, odcisnąć ręcznikiem nadmiar wody,
    3. ziemniaki wymieszać z rybą, dodać jajko, posiekana drobno cebulę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać,
    4. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, podawać z surówką




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń