Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z selera to pyszna wegetariańska alternatywa dla mięsnych dań. Podane z młodymi ziemniaczkami i surówką smakują wyśmienicie!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336694
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4060
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423192
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2624
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336694
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4060
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423192
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2624
Składniki
Selera obieramy i kroimy na plastry grubości około 1,5cm. Wkładamy do wrzącego bulionu i gotujemy około 10 minut. Seler powinien lekko zmięknąć, ale pozostać sprężysty. Plastry selera studzimy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ostudzone plastry posypujemy przyprawami, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złocisty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ziemniakami z koperkiem i świeżą surówką.