Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z selera to pyszna wegetariańska alternatywa dla mięsnych dań. Podane z młodymi ziemniaczkami i surówką smakują wyśmienicie!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40576
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 953
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 238
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3283
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40576
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 953
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 238
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3283
Składniki
Selera obieramy i kroimy na plastry grubości około 1,5cm. Wkładamy do wrzącego bulionu i gotujemy około 10 minut. Seler powinien lekko zmięknąć, ale pozostać sprężysty. Plastry selera studzimy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ostudzone plastry posypujemy przyprawami, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złocisty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ziemniakami z koperkiem i świeżą surówką.