Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z selera to pyszna wegetariańska alternatywa dla mięsnych dań. Podane z młodymi ziemniaczkami i surówką smakują wyśmienicie!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2876
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1983
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2876
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1983
Składniki
Selera obieramy i kroimy na plastry grubości około 1,5cm. Wkładamy do wrzącego bulionu i gotujemy około 10 minut. Seler powinien lekko zmięknąć, ale pozostać sprężysty. Plastry selera studzimy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ostudzone plastry posypujemy przyprawami, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złocisty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ziemniakami z koperkiem i świeżą surówką.