Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć! Zapraszam Was dzisiaj na kotlety a’la schabowe z selera. Danie pyszne, doskonałe dla osób niejedzących mięsa i szukających alternatywnych opcji dla typowo mięsnych potraw.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
W garnku zagotowuję wodę, solę ją i wrzucam ząbek czosnku przekrojony wzdłuż, tak aby oddał jak najwięcej smaku. Pora na selera. Gotuję go około 10 minut – powinien być miękki, ale nie może się rozpaść.
2. Ugotowane plastry selera oprószam solą i pieprzem z obu stron. Ostrożnie z solą, pamiętajmy, że seler gotował się już w osolonej wodzie.
3. Następnie plastry panieruję kolejno: w mące, w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej.
4. Na patelni rozgrzewam olej i kotlety smażę na złoto z obu stron.
5. Kotlety z selera podaję dzisiaj z pure ziemniaczanym i domową sałatką jarzynową.