Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć! Zapraszam Was dzisiaj na kotlety a’la schabowe z selera. Danie pyszne, doskonałe dla osób niejedzących mięsa i szukających alternatywnych opcji dla typowo mięsnych potraw.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2154
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 803
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2154
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 803
Składniki
W garnku zagotowuję wodę, solę ją i wrzucam ząbek czosnku przekrojony wzdłuż, tak aby oddał jak najwięcej smaku. Pora na selera. Gotuję go około 10 minut – powinien być miękki, ale nie może się rozpaść.
2. Ugotowane plastry selera oprószam solą i pieprzem z obu stron. Ostrożnie z solą, pamiętajmy, że seler gotował się już w osolonej wodzie.
3. Następnie plastry panieruję kolejno: w mące, w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej.
4. Na patelni rozgrzewam olej i kotlety smażę na złoto z obu stron.
5. Kotlety z selera podaję dzisiaj z pure ziemniaczanym i domową sałatką jarzynową.