Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z selera a'la schabowe

Kotlety z selera a'la schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 19594

Dodano:

Odsłon: 12463

Cześć! Zapraszam Was dzisiaj na kotlety a’la schabowe z selera. Danie pyszne, doskonałe dla osób niejedzących mięsa i szukających alternatywnych opcji dla typowo mięsnych potraw.

Składniki

  • 1 seler (obrany i pokrojony w plastry szerokości 1cm)
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • mąka
  • bułka tarta
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. W garnku zagotowuję wodę, solę ją i wrzucam ząbek czosnku przekrojony wzdłuż, tak aby oddał jak najwięcej smaku. Pora na selera. Gotuję go około 10 minut – powinien być miękki, ale nie może się rozpaść.

  2. 2. Ugotowane plastry selera oprószam solą i pieprzem z obu stron. Ostrożnie z solą, pamiętajmy, że seler gotował się już w osolonej wodzie.

  3. 3. Następnie plastry panieruję kolejno: w mące, w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej.

  4. 4. Na patelni rozgrzewam olej i kotlety smażę na złoto z obu stron.

  5. 5. Kotlety z selera podaję dzisiaj z pure ziemniaczanym i domową sałatką jarzynową.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Patra1 09 stycznia 2016 akurat mam wielkiego selera,już wiem co z niego zrobię;) super pomysł:)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niva 08 stycznia 2016 Moje ulubione. Kuchnia wege jest pyszna :)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń