Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z selera i soczewicy

Kotlety z selera i soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 513

Dodano:

Odsłon: 3940

Po takim obiedzie można góry przenosić! ;)

Składniki

  • 1 średni seler (korzeń)
  • 1/4 szklanki czerwonej soczewicy
  • 1/4 szklanki zielonej soczewicy
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 1 jajko
  • 1 łyżka lnu mielonego
  • szczypiorek
  • 1 łyżeczka pomidorów z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim
  • przyprawy: curry, papryka słodka
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Selera obrać, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować, a następnie zblendować i odcedzić z nadmiaru wody.

  2. Soczewicę namoczyć przez kilka godzin, a następnie również ugotować.

  3. Wszystkie składniki na kotlety dokładnie ze sobą połączyć.

  4. Uformować kotlety i piec około 25 minut w 200 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń