Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, dość szybko sieje robi, na zimno smakuje równie dobrze jak na ciepło, w lodówce można przechowywać ok. 3 dni
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54115
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 472
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5349
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54115
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 472
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5349
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę a pieczarki w plasterki. Ser żółty zetrzeć na tarce (grube oczka).
Jajka wbić do miski, przyprawić solą, pieprzem i wegetą (do smaku) i ubijać mikserem lub trzepaczką.
Do ubitych jajek dodać mąkę i dobrze wymieszać.
Dodać pokrojone mięso i pieczarki oraz utarty ser. Wymieszać całość.
Smażyć na tłuszczu nakładając masę na patelnie za pomocą łyżki (tak jak np. racuchy)