Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, dość szybko sieje robi, na zimno smakuje równie dobrze jak na ciepło, w lodówce można przechowywać ok. 3 dni
Przepis dnia
Przyszły wyczekiwane upały, a wraz z nimi ochota na coś lekkiego, orzeźwiając...
Odsłon: 18292
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1383
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1154
Przepis dnia
Przyszły wyczekiwane upały, a wraz z nimi ochota na coś lekkiego, orzeźwiając...
Odsłon: 18292
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1383
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1154
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę a pieczarki w plasterki. Ser żółty zetrzeć na tarce (grube oczka).
Jajka wbić do miski, przyprawić solą, pieprzem i wegetą (do smaku) i ubijać mikserem lub trzepaczką.
Do ubitych jajek dodać mąkę i dobrze wymieszać.
Dodać pokrojone mięso i pieczarki oraz utarty ser. Wymieszać całość.
Smażyć na tłuszczu nakładając masę na patelnie za pomocą łyżki (tak jak np. racuchy)