Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię te kotlety, odkryłam smaki kotletów bezmięsnych, odkąd córka została wegetarianką, w tej chwili ciagle ekperymentuję ze składnikami, bo tak naprawdę kotlety mozna zrobić z wielu, różnych produktów i za każdym razem mozemy posmakować czegos innego
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 818
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 227
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31458
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 467
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 818
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 227
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31458
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 467
Składniki
1. soczewicę wypłukać, zalać wodą gotować do miękkości (wody powinno byc niewiele, tak aby na koniec nie odcedzać, a jedynie odparować, na koniec gotowania posolić), wystudzić, 2. pieczarki umyć, zetrzeć na tarce, marchewkę tez zetrzeć, cebulę i czosnek posiekac, 3. rozgrzać olej, wrzucić warzywa, dusić do odparowania wody, doprawić, wystudzić, 4. wymieszać soczewicę i warzywa, dodać jajko, 1-2 łyżki kaszy manny, doprawić do smaku, 5. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyc na rozgrzanym oleju, smacznego