Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię te kotlety, odkryłam smaki kotletów bezmięsnych, odkąd córka została wegetarianką, w tej chwili ciagle ekperymentuję ze składnikami, bo tak naprawdę kotlety mozna zrobić z wielu, różnych produktów i za każdym razem mozemy posmakować czegos innego
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1154
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1154
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
1. soczewicę wypłukać, zalać wodą gotować do miękkości (wody powinno byc niewiele, tak aby na koniec nie odcedzać, a jedynie odparować, na koniec gotowania posolić), wystudzić, 2. pieczarki umyć, zetrzeć na tarce, marchewkę tez zetrzeć, cebulę i czosnek posiekac, 3. rozgrzać olej, wrzucić warzywa, dusić do odparowania wody, doprawić, wystudzić, 4. wymieszać soczewicę i warzywa, dodać jajko, 1-2 łyżki kaszy manny, doprawić do smaku, 5. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyc na rozgrzanym oleju, smacznego