Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 572
Sernik Złotopolskich to kremowe ciasto z ciągnącą się warstwą karmelową i orz...
Odsłon: 765
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 572
Sernik Złotopolskich to kremowe ciasto z ciągnącą się warstwą karmelową i orz...
Odsłon: 765
Składniki
Soczewicę opłukać, wsypać do garnka, zalać dwiema szklankami zimnej wody, ugotować do miękkości (soczewica powinna się lekko rozpadać, a woda odparować).
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju.
Ugotowaną i ostudzoną soczewicę wrzucić do miski, dodać podsmażoną cebulę, jajko, dwie łyżki tartej bułki i przyprawy, dokładnie wymieszać.
Formować okrągłe kotlety, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.