Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11017
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13280
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5042
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11017
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13280
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5042
Składniki
Soczewicę opłukać, wsypać do garnka, zalać dwiema szklankami zimnej wody, ugotować do miękkości (soczewica powinna się lekko rozpadać, a woda odparować).
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju.
Ugotowaną i ostudzoną soczewicę wrzucić do miski, dodać podsmażoną cebulę, jajko, dwie łyżki tartej bułki i przyprawy, dokładnie wymieszać.
Formować okrągłe kotlety, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.