Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie lubisz spędzać dużo czasu w kuchni to jest idealna propozycja dla Ciebie na szybki obiad. Kotlety z uda kurczaka są smaczne i soczyste.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Udka dokładnie umyć i osuszyć, odsączyć z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym. Następnie rozbić tłuczkiem na deseczce. Najlepiej przez folię spożywczą, ja zawsze używam woreczki śniadaniowe, bo są grubsze i wygodniej mi się w ten sposób rozbija mięso. Mięso przyprawić solą i pieprzem prawdziwym mielonym, oraz ulubioną przyprawą do drobiu. Obtoczyć w mące, następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem do smaku, w bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Tak przygotowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Takie kotlety możesz również przygotować z udka z kością, wystarczy tylko usunąć kość i skórę. Kotlety tego typu zawsze obtaczam podwójnie w jajku i bułce tartej, wtedy wyglądają jak takie „poduchy”.