Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie lubisz spędzać dużo czasu w kuchni to jest idealna propozycja dla Ciebie na szybki obiad. Kotlety z uda kurczaka są smaczne i soczyste.
Tłuczek do trzepania mięsa.
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 36
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 265
Świąteczny klops.
Odsłon: 108
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 36
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 265
Świąteczny klops.
Odsłon: 108
Składniki
Udka dokładnie umyć i osuszyć, odsączyć z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym. Następnie rozbić tłuczkiem na deseczce. Najlepiej przez folię spożywczą, ja zawsze używam woreczki śniadaniowe, bo są grubsze i wygodniej mi się w ten sposób rozbija mięso. Mięso przyprawić solą i pieprzem prawdziwym mielonym, oraz ulubioną przyprawą do drobiu. Obtoczyć w mące, następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem do smaku, w bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Tak przygotowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Takie kotlety możesz również przygotować z udka z kością, wystarczy tylko usunąć kość i skórę. Kotlety tego typu zawsze obtaczam podwójnie w jajku i bułce tartej, wtedy wyglądają jak takie „poduchy”.