Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie lubisz spędzać dużo czasu w kuchni to jest idealna propozycja dla Ciebie na szybki obiad. Kotlety z uda kurczaka są smaczne i soczyste.
Tłuczek do trzepania mięsa.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8678
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8678
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Udka dokładnie umyć i osuszyć, odsączyć z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym. Następnie rozbić tłuczkiem na deseczce. Najlepiej przez folię spożywczą, ja zawsze używam woreczki śniadaniowe, bo są grubsze i wygodniej mi się w ten sposób rozbija mięso. Mięso przyprawić solą i pieprzem prawdziwym mielonym, oraz ulubioną przyprawą do drobiu. Obtoczyć w mące, następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem do smaku, w bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Tak przygotowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Takie kotlety możesz również przygotować z udka z kością, wystarczy tylko usunąć kość i skórę. Kotlety tego typu zawsze obtaczam podwójnie w jajku i bułce tartej, wtedy wyglądają jak takie „poduchy”.