Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie lubisz spędzać dużo czasu w kuchni to jest idealna propozycja dla Ciebie na szybki obiad. Kotlety z uda kurczaka są smaczne i soczyste.
Tłuczek do trzepania mięsa.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Udka dokładnie umyć i osuszyć, odsączyć z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym. Następnie rozbić tłuczkiem na deseczce. Najlepiej przez folię spożywczą, ja zawsze używam woreczki śniadaniowe, bo są grubsze i wygodniej mi się w ten sposób rozbija mięso. Mięso przyprawić solą i pieprzem prawdziwym mielonym, oraz ulubioną przyprawą do drobiu. Obtoczyć w mące, następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem do smaku, w bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Tak przygotowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Takie kotlety możesz również przygotować z udka z kością, wystarczy tylko usunąć kość i skórę. Kotlety tego typu zawsze obtaczam podwójnie w jajku i bułce tartej, wtedy wyglądają jak takie „poduchy”.