Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się kotlety ze schabu, spróbuj przygotować kotlety z udek kurczaka. Pierzynka tak przygotowanie sprawi, że kotlety są soczyste i smaczne.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1284
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1284
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Składniki
1. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej. 2. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Następnie przekładam cebulę do miski, dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, obrane, drobno posiekane ugotowane jajka, majonez, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszam i nakładam na wierzch każdego kotleta. 4. Zapiekam 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
5. Kotlety gotowe, podaję z surówką z ziemniakami. 6. Smacznego.