Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotlety z warzyw. Do ich przygotowania możecie wykorzystać produkty zalegające Wam w lodówce: gotowane ziemniaki lub kaszę, resztkę kukurydzy z puszki, marchewkę, paprykę, cebulę i odrobinę zieleniny tj. szczypiorek albo koperek. Do tego jajko, bułka tarta i mieszkanka ulubionych przypraw. Tak przygotowane kotlety warzywne można podawać w towarzystwie sosu, twarożku lub sałatki. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2709
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 181
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2709
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 181
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę lub dokładnie rozbij tłuczkiem.
Odlej zalewę z kukurydzy. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno poszatkuj. Warzywa przełóż do ziemniaków.
Do miski z warzywami wbij jedno całe jajko. Dodaj 2-3 łyżki bułki tartej. Składniki dopraw solą i pieprzem. Masę na kotlety z warzyw wyrób dłońmi.
Z powstałej masy uformuj równej wielkości kotleciki. Każdy z nich obtocz w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Kotlety z warzyw smaż na rozgrzanej patelni po około 4 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionym sosem lub sałatką.