Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z wątróbki drobiowej

Kotlety z wątróbki drobiowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2513 Ocena: 18212

Dodano:

Odsłon: 8926

Super smaczne kotlety.

Składniki

  • wątróbka drobiowa 30 dag
  • bułka czerstwa 1 szt
  • Jajo kurze 1 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • tłuszcz do smażenia 1 łyżka
  • Natka pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z wątróbki drobiowej

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wątróbkę dokładnie umyć, bardzo drobno pokroić i odsączyć na bibule. Dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, cebulę posiekaną i usmażoną, drobno posiekaną natkę pietruszki i przyprawy do smaku

  2. Wyrobić dokładnie masę.

  3. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń