Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
byłam zaskoczona smakiem
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 11342
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 310
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 11342
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 310
Składniki
1. soczewicę przepłukać, zalać woda, odstawić na noc, zagotować, dodać sól, gotować na małym ogniu, gdy soczewica zmięknie dodać pokrojoną w kostkę marchew, selera i czosnek, gotować aż warzywa będą miękkie a woda odparuje, widelcem rozgnieść marchew i selera oraz częściowo soczewice, odstawić do wystudzenia, 2. cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, dusić do odparowania płynu, dodać do masy warzywnej, dodać jajko i 2-3 łyżki kaszy manny, doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, pieprzem ziołowym i papryką, 3. formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju, podawać z dowolnymi dodatkami, u nas jedynie z surówką, smacznego