Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
byłam zaskoczona smakiem
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8164
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1175
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4548
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8164
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1175
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4548
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 579
Składniki
1. soczewicę przepłukać, zalać woda, odstawić na noc, zagotować, dodać sól, gotować na małym ogniu, gdy soczewica zmięknie dodać pokrojoną w kostkę marchew, selera i czosnek, gotować aż warzywa będą miękkie a woda odparuje, widelcem rozgnieść marchew i selera oraz częściowo soczewice, odstawić do wystudzenia, 2. cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, dusić do odparowania płynu, dodać do masy warzywnej, dodać jajko i 2-3 łyżki kaszy manny, doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, pieprzem ziołowym i papryką, 3. formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju, podawać z dowolnymi dodatkami, u nas jedynie z surówką, smacznego