Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
byłam zaskoczona smakiem
Składniki
1. soczewicę przepłukać, zalać woda, odstawić na noc, zagotować, dodać sól, gotować na małym ogniu, gdy soczewica zmięknie dodać pokrojoną w kostkę marchew, selera i czosnek, gotować aż warzywa będą miękkie a woda odparuje, widelcem rozgnieść marchew i selera oraz częściowo soczewice, odstawić do wystudzenia, 2. cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, dusić do odparowania płynu, dodać do masy warzywnej, dodać jajko i 2-3 łyżki kaszy manny, doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, pieprzem ziołowym i papryką, 3. formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju, podawać z dowolnymi dodatkami, u nas jedynie z surówką, smacznego