Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś na takie kotlety jeździliśmy na Słowację, a dziś sama mogę takie zrobić. Dla miłośników sera, przepyszne , ciągnące się kotlety z sera żółtego.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4473
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12703
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4473
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12703
Składniki
Ser kroimy na trzy grube plastry. Plastry obsypujemy mieloną papryką, a następnie obtaczamy w mące.
Obtoczony w mące ser moczymy z obu stron w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem.
Moczone w jajku plastry obtaczamy w bułce tartej.
Panierowane plastry sera smażymy na rozgrzanym tłuszczu rumieniąc na złoto-brązowy kolor z obu stron.
Usmażone kotlety wykładamy na talerz.
Podajemy zaraz po przygotowaniu, wtedy ser super się rozciąga. Smacznego !!!