Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pomysł na scchabowego w nietypowym wydaniu, ale jak zawsze smakuje każdemu, a aromatyczne dodatki robią swoje.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Namoczone i ugotowane grzyby pokroić w drobną kostkę I podsmażyć z posiekaną cebula. Cukinię obrać i zetrzec na tarce na grubych oczkach, dodać do grzybów i cebuli i dobrze podsmażyć. Całość doprawić solą, pieprzem I czosnkiem. Kotlety delikatnie rozbić i opruszyc kolorowym czosnkiem, nałożyć farszu. Zwijać je w roladki. Brzegi smarować białkiem, żeby się roladki nie rozwijały. Otoczyć w mące, żółtku i tartej bułce poczym delikatnie spłaszczyć roladki. Smażyć na ŕozgrzanym tłuszczu ( na góracy tłuszcz kłaść roladki tą stroną, na której jest zawinięcie). Smażyć z obu stron, aż będą mocno zrumienione. Gotowe. SMACZNEGO!!!