Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety zbója to aromatyczne i pyszne klopsiki w sosie śmietanowo-serowym, posypane dużą ilością mozzarelli. Dzięki temu posmakuje całej rodzinie, także najmłodszym.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4324
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11739
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6712
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5553
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13830
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4324
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11739
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6712
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5553
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13830
Składniki
Przygotuj kotleciki. Cebulę i czosnek obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W dużej misce wymieszaj wołowinę, cebulę, czosnek i wszystkie pozostałe składniki na kotlety. Dobrze wymieszaj i uformuj kotleciki o średnicy ok. 3 cm. Umieść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw je do piekarnika nastawionego na 200 st. Celsjusza i piecz przez 10 minut. Następnie kotleciki obróć i piecz przez kolejne 10 minut.
Przygotuj sos. W rondelku rozpuść masło. Na topiący się tłuszcz wrzuć drobno posiekany czosnek. Dodaj mąkę i mieszaj całość przez ok. 1 minutę. Dodaj bulion i wszystkie zioła. Gotuj przez 2-3 minuty. Wlej śmietanę i dodaj czarny pieprz, chili i parmezan. Zamieszaj.
Połącz składniki. Sos wlej do naczynia żaroodpornego. Połóż na nim kotlety zbója i posyp je tartą na grubych oczkach mozzarellą. Danie włóż do piekarnika nastawionego na 200 st. Celsjusza na kolejne 10-15 minut. Kotlety zbója podawaj na ciepło, posypane natką pietruszki.