Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ma kilkadziesiąt lat i prawdopodobnie pochodzi z Litwy. U mnie w domu przyjęły nazwę " kotlety rybne dla ubogich". I nie chodzi tu o smak a o koszty. Wiadomo że każda inna świeża ryba nie jest tania a śledź jest w przystępnej cenie. Kotlety są rewelacyjne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
Filety śledziowe moczyć w mleku minimum 1 godzinę. Rybę odcisnąć i rozdrobnić w robocie, dodać jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem krótko zmiksować. Łyżką nabierać porcje masy i panierować w bułce tartej. Smażyć kilka minut z obu stron do przyrumienienia.