Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotlety ziemniaczane, możemy je podać z różnymi sosami, albo mięsem do tego dowolna surówka i obiadek gotowy.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 732
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36451
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1287
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 732
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36451
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1287
Składniki
Ugotowane ziemniaki (mogą być również z poprzedniego dnia) mielimy przez maszynkę albo przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Cebulkę pokrojoną w drobną kostkę podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy do zmielonych ziemniaków, wbijamy jajka i dodajemy tyle mąki, aby ciasto było dosyć gęste i dało się formować. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i przyprawą do ziemniaków. Formujemy kotleciki , maczamy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na zloty kolor.