Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotlety ziemniaczane, możemy je podać z różnymi sosami, albo mięsem do tego dowolna surówka i obiadek gotowy.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1987
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1663
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1987
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1663
Składniki
Ugotowane ziemniaki (mogą być również z poprzedniego dnia) mielimy przez maszynkę albo przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Cebulkę pokrojoną w drobną kostkę podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy do zmielonych ziemniaków, wbijamy jajka i dodajemy tyle mąki, aby ciasto było dosyć gęste i dało się formować. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i przyprawą do ziemniaków. Formujemy kotleciki , maczamy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na zloty kolor.