Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotlety ziemniaczane, możemy je podać z różnymi sosami, albo mięsem do tego dowolna surówka i obiadek gotowy.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Ugotowane ziemniaki (mogą być również z poprzedniego dnia) mielimy przez maszynkę albo przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Cebulkę pokrojoną w drobną kostkę podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy do zmielonych ziemniaków, wbijamy jajka i dodajemy tyle mąki, aby ciasto było dosyć gęste i dało się formować. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i przyprawą do ziemniaków. Formujemy kotleciki , maczamy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na zloty kolor.