Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia w stylu zero waste - czyli jak w prosty sposób wykorzystać ziemniaki z poprzedniego obiadu. Kotlety w wersji wegetariańskiej przygotowane z ziemniaków doskonale się sprawdzą na piątkowy obiad. Są niezwykle sycące. Można podać je ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub sałatką. Sprawdzą się również jako składnik wegetariańskiego burgera.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę (ziemniaki powinny być przestudzone). Dodajemy do nich mąkę, skrobię ziemniaczaną jajko, przyprawy oraz poszatkowany koperek.
Zagniatamy ciasto na kotlety.
Zwilżamy dłonie wodą i gotowego ciasta formujemy kotlety.
Na patelni rozgrzewamy masło. Kotlety smażymy na wolnym ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Kotlety ziemniaczane podajemy ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub sałatką.