Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia w stylu zero waste - czyli jak w prosty sposób wykorzystać ziemniaki z poprzedniego obiadu. Kotlety w wersji wegetariańskiej przygotowane z ziemniaków doskonale się sprawdzą na piątkowy obiad. Są niezwykle sycące. Można podać je ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub sałatką. Sprawdzą się również jako składnik wegetariańskiego burgera.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 300
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1075
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 300
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1075
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4113
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę (ziemniaki powinny być przestudzone). Dodajemy do nich mąkę, skrobię ziemniaczaną jajko, przyprawy oraz poszatkowany koperek.
Zagniatamy ciasto na kotlety.
Zwilżamy dłonie wodą i gotowego ciasta formujemy kotlety.
Na patelni rozgrzewamy masło. Kotlety smażymy na wolnym ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Kotlety ziemniaczane podajemy ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub sałatką.