Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia w stylu zero waste - czyli jak w prosty sposób wykorzystać ziemniaki z poprzedniego obiadu. Kotlety w wersji wegetariańskiej przygotowane z ziemniaków doskonale się sprawdzą na piątkowy obiad. Są niezwykle sycące. Można podać je ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub sałatką. Sprawdzą się również jako składnik wegetariańskiego burgera.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3100
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29332
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18726
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3100
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29332
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18726
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 744
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę (ziemniaki powinny być przestudzone). Dodajemy do nich mąkę, skrobię ziemniaczaną jajko, przyprawy oraz poszatkowany koperek.
Zagniatamy ciasto na kotlety.
Zwilżamy dłonie wodą i gotowego ciasta formujemy kotlety.
Na patelni rozgrzewamy masło. Kotlety smażymy na wolnym ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Kotlety ziemniaczane podajemy ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub sałatką.