Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia w stylu zero waste - czyli jak w prosty sposób wykorzystać ziemniaki z poprzedniego obiadu. Kotlety w wersji wegetariańskiej przygotowane z ziemniaków doskonale się sprawdzą na piątkowy obiad. Są niezwykle sycące. Można podać je ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub sałatką. Sprawdzą się również jako składnik wegetariańskiego burgera.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3205
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422281
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2304
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3205
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422281
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2304
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę (ziemniaki powinny być przestudzone). Dodajemy do nich mąkę, skrobię ziemniaczaną jajko, przyprawy oraz poszatkowany koperek.
Zagniatamy ciasto na kotlety.
Zwilżamy dłonie wodą i gotowego ciasta formujemy kotlety.
Na patelni rozgrzewamy masło. Kotlety smażymy na wolnym ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Kotlety ziemniaczane podajemy ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub sałatką.