Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia w stylu zero waste - czyli jak w prosty sposób wykorzystać ziemniaki z poprzedniego obiadu. Kotlety w wersji wegetariańskiej przygotowane z ziemniaków doskonale się sprawdzą na piątkowy obiad. Są niezwykle sycące. Można podać je ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub sałatką. Sprawdzą się również jako składnik wegetariańskiego burgera.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9009
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11452
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 485
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9009
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11452
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 485
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę (ziemniaki powinny być przestudzone). Dodajemy do nich mąkę, skrobię ziemniaczaną jajko, przyprawy oraz poszatkowany koperek.
Zagniatamy ciasto na kotlety.
Zwilżamy dłonie wodą i gotowego ciasta formujemy kotlety.
Na patelni rozgrzewamy masło. Kotlety smażymy na wolnym ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Kotlety ziemniaczane podajemy ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub sałatką.