Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki ziemniaczane z białym serem. Są genialnym rozwiązaniem dla wegetarian i nie tylko. Łatwo się je formuje, nie rozpadają się przy smażeniu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9586
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20878
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9586
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20878
Składniki
Ziemniak gotujemy i rozgniatamy widelcem bądź ubijamy na gładką masę, mieszamy z białym serem, podsmażoną, drobno pokrojoną cebulą i jednym jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki. Obtaczamy je w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron do momentu, aż się zarumienią. Kotleciki można zaserwować np. w sosie jogurtowo-pieczarkowym z pietruszką.