Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety ziemniaczane z ementalerem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Ugotowane ziemniaki mielimy z posiekaną i podduszoną na łyżce masła cebulą. Studzimy. Dodajemy jajka, sól, pieprz, starty ser ementaler, dwie łyżki tartej bułki, mieszamy. Na końcu wsypujemy mąkę pszenną i ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto.
Ciasto dzielimy na jednakowej wielkości porcje. Formujemy podłużne kotlety, które panierujemy w pozostałej tartej bułce zmieszanej ze zmielonymi orzechami włoskimi.
Kotlety smażymy obustronnie na średnio rozgrzanym oleju. Podajemy z surówkami, sosami, posypane świeżymi ziołami.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 346 kcal Białko 27 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 77 gŹródło: Rewia