Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane z mięsem mielonym to pyszne wykorzystanie ziemniaków, co pozostały nam z obiadu. Te kotleciki można faszerować mięsem co pozostało nam z rosołu, przekręcić tylko przez maszynkę i dodać zrumienioną na oleju czy maśle cebulkę. Będą pyszne! Nic z jedzenia nie może się zmarnować a można wyczarować takie rzeczy pyszne jedzenie!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13286
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2608
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3751
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4775
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13286
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2608
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3751
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4775
Składniki
Ziemniaki ugotowałam w osolonej wodzie i ugniotłam tłuczkiem. Ostudziłam. Przepuściłam przez praskę i dodałam mąki, jajko i odrobinę soli. Wyrobiłam ciasto. Podzieliłam na równe kulki większe odrobinę od piłeczki ping pongowej.
Mięso mielone usmażyłam na suchej patelni razem z pokrojoną w kosteczkę cebulą i posiekanym czosnkiem. Posoliłam i oprószyłam tymiankiem, ostudziłam, dodałam ser żółty i 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki. Wymieszałam. Kulki ziemniaczane spłaszczyłam. Wszystko to robiłam na oprószonej mąką pszenną desce.
Na jeden placuszek nałożyłam łyżką farsz i przykryłam drugim plackiem. Sklejałam brzegi i formowałam kształt kotleta mielonego. Smażyłam na złoto brązowy kolor na rozgrzanym oleju.