Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek parmezanu, czosnku i świeżego oregano to tylko propozycja, kombinacji smaków może być naprawdę wiele.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1742
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1742
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Składniki
W misce wymieszać tłuczone ziemniaki, jajko, parmezan, mąkę, oregano i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z masy formować okrągłe kotlety, ułożyć na tacy I włożyć do lodówki na około godzinę.
Na patelni rozgrzać olej. Kotlety panierować w lekko ubitym jajku i tartej bułce. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.