Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie kotlety ziemniaczane z dodatkiem serka ricotta. Rewelacyjny pomysł na obiad bądź też ciepłą kolację.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33521
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 122
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 244
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33521
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 122
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 244
Składniki
Ziemniaki ( mogą być takie, które zostaną nam z obiadu ) tłuczemy tłuczkiem bądź przeciskamy przez praskę. Przekładamy do miski. Dodajemy jajko, serek ricotta i przyprawy. Wsypujemy 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej i mąkę pszenną - tyle, aby masa nie kleiła nam się do rąk. Dodajemy przyprawy i zioła. Nie podaję dokładnych ilości składników, gdyż każdy z nas ma inny smak a ilość mąki pszennej zależy od tego jakie są ziemniaki. Wszystko wyrabiamy ręką aby składniki się dobrze połączyły i masa nie kleiła nam się do rąk. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy np.z ulubioną surówką bądź sosem. Smacznego!