Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie kotlety ziemniaczane z dodatkiem serka ricotta. Rewelacyjny pomysł na obiad bądź też ciepłą kolację.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100778
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5824
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5823
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100778
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5824
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5823
Składniki
Ziemniaki ( mogą być takie, które zostaną nam z obiadu ) tłuczemy tłuczkiem bądź przeciskamy przez praskę. Przekładamy do miski. Dodajemy jajko, serek ricotta i przyprawy. Wsypujemy 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej i mąkę pszenną - tyle, aby masa nie kleiła nam się do rąk. Dodajemy przyprawy i zioła. Nie podaję dokładnych ilości składników, gdyż każdy z nas ma inny smak a ilość mąki pszennej zależy od tego jakie są ziemniaki. Wszystko wyrabiamy ręką aby składniki się dobrze połączyły i masa nie kleiła nam się do rąk. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy np.z ulubioną surówką bądź sosem. Smacznego!