Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kotlety ziemniaczane
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17731
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1827
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15494
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6592
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17731
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1827
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15494
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6592
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i przestudzić. Cebulę posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Ziemniaki utłuc z serem dodać podsmażoną cebulę i doprawić przyprawami: solą, pieprzem słodką papryką i gałką muszkatołową. Dodać jajko mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtoczyć w mące pszennej i smażyć na oleju z obu stron na rozgrzanym oleju.
Pieczarki umyć, obrać i posiekać. Na patelni stopić masło i podsmażyć pieczarki doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion i śmietankę, doprawić przyprawami do smaku, gotować na małym ogniu ok 15 minut. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.