Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu rewelacyjne i łatwe do zrobienia ! :)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25033
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25033
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 135
Składniki
Ugotowane ziemniaki zemleć razem z cebulką.Dodać jajka, sól, pieprz,wymieszać masę.Dodać mąkę i zagnieść.Uformowac wałek, wyłożyć na stolnicę.Podzielić ciasto na 10 jednakowej wielkości kawałków. Uformować podłużne kotlety,obtaczać w bułce.Smażyć na niezbyt mocno rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki i cebulę drobno pokroić, podsmażyć, dodać mąkę,rozprowadzić zimnym wywarem lub wodą, wymieszać ze śmietaną,kilka minut gotować razem.Sos przyprawić solą i pieprzem.Na koniec dodać natkę pietruszki. Gorące kotlety podawać polane sosem. Idealne danie, gdy np. zostaje ziemniaków z poprzedniego dnia,a wracamy późno z pracy:)