Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szwedzkie klopsiki, znane nam Polakom z Ikei
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11336
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6502
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5482
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13525
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5298
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11336
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6502
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5482
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13525
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5298
Składniki
Mleko z bułką tartą mieszamy i szybko łączymy z mięsem. Musimy to zrobić naprawdę szybko, gdyż inaczej bułka nasiąknie i trzeba się będzie napocić, żeby połączyć ją z tym, co czerwone. Dosalamy i dopieprzamy (jakkolwiek by to nie brzmiało).
W międzyczasie kroimy cebulę w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię i szklimy.
Dorzucamy gotową cebulę do miski z mięsem. Mieszamy i formujemy kuleczki. Smażymy jak zwykłe kotlety mielone, obracając tylko co jakiś czas, żeby się równo przyrumieniły.