Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem marchwiowo-pomarańczowy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 160
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 160
Składniki
Marchew oraz ziemniaki obierz, umyj w zimnej wodzie, po czym pokrój na małe kawałki.
Bulion drobiowy zagotuj. Wrzuć do niego przygotowane warzywa i gotuj ok. 20 minut.
Sparzone pomarańcze natnij w kilku miejscach i zdejmij z nich najpierw grubą skórę, a potem cienką skórkę. Tak wyfiletowane owoce wrzuć do garnka. Dolej sok jabłkowy oraz sos sojowy.
Po kilku minutach gotowania zmiksuj zupę. Gotowy krem rozlej do talerzy.
Każdą porcję udekoruj śmietaną i szczypiorkiem.Źródło: Kurier TV