Do góry

Dania główne Przepis na:

Krem pieczarkowy.

Krem pieczarkowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 680

Dodano:

Odsłon: 464

Pożywna i sycąca zupa.

Składniki

  • 10 pieczarek,
  • 1 udko z kurczaka,
  • 2 ziemniaki,
  • cebula,
  • sól, pieprz,
  • łyżka masła.
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, łyżkę masła ( może być dowolny tłuszcz). Całość dusić około 15 minut.
    Wlać 0,5 litra wody, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i udko z kurczaka. Gotować jeszcze przez około 30 minut.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  2. Zupę zmiksować.
    Można podawać z odrobiną kwaśnej śmietany lub jogurtu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń