Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, łyżkę masła ( może być dowolny tłuszcz). Całość dusić około 15 minut. Wlać 0,5 litra wody, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i udko z kurczaka. Gotować jeszcze przez około 30 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę zmiksować. Można podawać z odrobiną kwaśnej śmietany lub jogurtu.