Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z groszku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Składniki
Obierz cebule i marchewkę. Cebulę posiekaj, jedną marchewkę pokrój w kawałki. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim marchewkę, cebule i zielony groszek. Zalej warzywa bulionem i doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Gotuj pod przykryciem około godziny.
W połowie tego czasu dodaj drugą marchewkę w całości. Wyjmij całą marchewkę i pokrój ją w kostkę. Pozostałą zupę zmiksuj na gładko z chrzanem. Plastry indyka pokrój w cienkie paseczki, a natkę grubo posiekaj. Udekoruj śmietaną, indykiem, marchewką i natką.
Czas przygotowania: 90 minut 320 kcal/1 porcja.
Koszt: do 14 zł.Źródło: