Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, cebulę poszatkuj. Jarmuż umyj, usuń twarde łodygi, porwij liście.
W dużym garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Dodaj cukier i ziemniaki, a następnie jarmuż. Smaż 3 minuty. Dodaj kmin, roztarty czosnek, gałkę muszkatołową i igiełki rozmarynu.
Wlej bulion, tak aby przykrył warzywa. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj, aż ziemniaki i jarmuż zmiękną. Pod koniec gotowania dodaj ser pleśniowy.
Pokrój chleb na grzanki i obsmaż na gorącej oliwie na złoto.
Zmiksuj zupę blenderem. W razie potrzeby dopraw do smaku. Podawaj z połówkami jajek i grzankami.Źródło: Olivia