Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z pieczonych pomidorów"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
60 min • Porcja 127 kcal • Koszt porcji 1,10 zł • Przepis na 6 porcji.
Pomidory kroję na połówki, paprykę oczyszczam z nasion i kroję na kawałki.
Pomidory, paprykę oraz czosnek wkładam do naczynia żaroodpornego i delikatnie polewam oliwą. Piekę w 190°C około 45-50 minut.
Po ostudzeniu zdejmuję skórkę z warzyw. Wszystko miksuję, dodaję bulion i doprawiam do smaku.
Taka zupa doskonale smakuje posypana świeżymi ziołami lub uprażonymi ziarnami dyni albo słonecznika.Źródło: Kobieta i życie