Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z zielonego groszku z boczkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 273
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 273
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł
Cztery plasterki wędzonego boczku wysmażamy na chrupko, jeden kroimy w drobną kostkę i także wysmażamy na skwareczki.
Pokrojony w paseczki por lekko solimy i podsmażamy na łyżce masła. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, dorzucamy do pora. Całość chwilę smażymy.
Dodajemy obraną, pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Wlewamy wodę.
Całość gotujemy do momentu, aż jarzyny zmiękną. Dorzucamy groszek zielony, gotujemy 5-10 minut. Zupę doprawiamy solą, pieprzem i łyżeczką lubczyku, zaprawiamy śmietaną i miksujemy na krem. Na koniec wrzucamy odłożone skwareczki. Porcje zupy dekorujemy plastrami boczku.
Wartość odżywcza jednej porcji 302 kcal Białko 12,7 g/Tłuszcz 29 g/Węglowodany 11 gŹródło: Rewia