Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do jej wykonania użyłam makaronu kolanka, świeżego szpinaku, śmietanki oraz mozzarelli, dzięki czemu zapiekanka jest bardzo kremowa i delikatna w smaku. Szczególnie przypadnie ona do gustu wielbicielom ryb, ponieważ znakomitym dodatkiem jest w niej wędzony łosoś, który w połączeniu z pomidorkami koktajlowymi i czosnkiem smakuje nieziemsko!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 677
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 467
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3304
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 677
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 467
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3304
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 874
Składniki
W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy ugotowany makaron i mieszamy. Dodajemy szpinak, śmietankę i czosnek. Mieszamy aż szpinak zwiędnie i starci na objętości. Dodajemy ser, czosnek, gałkę, sól oraz pieprz. Mieszamy aż ser się rozpuści.
Formę do zapiekania lekko smarujemy olejem i wykładamy masę makaronową. Na wierzchu układamy kawałki łososia lekko wciskając go w makaron. Całość posypujemy pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół. Gotową zapiekankę pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczoną posypujemy świeżymi listkami bazylii i natką pietruszki.