Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto smakuje najlepiej wtedy kiedy jest bardzo kremowe. Do uzyskania takiego efektu potrzebujemy masła, śmietanki i sera:). Moje risotto jest w wersji pieczarkowej.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3888
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414993
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2431
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3888
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414993
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2431
Składniki
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę, cukinię ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na małych oczkach tarki. Natkę pietruszki siekamy.
Masło roztapiamy, podsmażamy na nim warzywa. Dusimy do odparowania wody. Po tym czasie dodajemy ryż, smażymy chwilę. Dolewamy po chochelce bulionu, czekamy aż ryż wchłonie płyn i dopiero wtedy wlewamy kolejną porcję. Postępujemy tak do momentu jak ryż będzie miękki. Pod koniec dodajemy natkę pietruszki.
Do risotto wlewamy śmietankę, przekładamy ser. Mieszamy do połączenia składników. Dekorujemy natką pietruszki.