Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto smakuje najlepiej wtedy kiedy jest bardzo kremowe. Do uzyskania takiego efektu potrzebujemy masła, śmietanki i sera:). Moje risotto jest w wersji pieczarkowej.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15538
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2826
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15538
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2826
Składniki
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę, cukinię ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na małych oczkach tarki. Natkę pietruszki siekamy.
Masło roztapiamy, podsmażamy na nim warzywa. Dusimy do odparowania wody. Po tym czasie dodajemy ryż, smażymy chwilę. Dolewamy po chochelce bulionu, czekamy aż ryż wchłonie płyn i dopiero wtedy wlewamy kolejną porcję. Postępujemy tak do momentu jak ryż będzie miękki. Pod koniec dodajemy natkę pietruszki.
Do risotto wlewamy śmietankę, przekładamy ser. Mieszamy do połączenia składników. Dekorujemy natką pietruszki.