Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto smakuje najlepiej wtedy kiedy jest bardzo kremowe. Do uzyskania takiego efektu potrzebujemy masła, śmietanki i sera:). Moje risotto jest w wersji pieczarkowej.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1849
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1849
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Składniki
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę, cukinię ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na małych oczkach tarki. Natkę pietruszki siekamy.
Masło roztapiamy, podsmażamy na nim warzywa. Dusimy do odparowania wody. Po tym czasie dodajemy ryż, smażymy chwilę. Dolewamy po chochelce bulionu, czekamy aż ryż wchłonie płyn i dopiero wtedy wlewamy kolejną porcję. Postępujemy tak do momentu jak ryż będzie miękki. Pod koniec dodajemy natkę pietruszki.
Do risotto wlewamy śmietankę, przekładamy ser. Mieszamy do połączenia składników. Dekorujemy natką pietruszki.