Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto smakuje najlepiej wtedy kiedy jest bardzo kremowe. Do uzyskania takiego efektu potrzebujemy masła, śmietanki i sera:). Moje risotto jest w wersji pieczarkowej.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 386
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11832
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 464
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 127
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 697
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 386
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11832
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 464
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 127
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 697
Składniki
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę, cukinię ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na małych oczkach tarki. Natkę pietruszki siekamy.
Masło roztapiamy, podsmażamy na nim warzywa. Dusimy do odparowania wody. Po tym czasie dodajemy ryż, smażymy chwilę. Dolewamy po chochelce bulionu, czekamy aż ryż wchłonie płyn i dopiero wtedy wlewamy kolejną porcję. Postępujemy tak do momentu jak ryż będzie miękki. Pod koniec dodajemy natkę pietruszki.
Do risotto wlewamy śmietankę, przekładamy ser. Mieszamy do połączenia składników. Dekorujemy natką pietruszki.