Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowe risotto ze smażonym kurczakiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1591
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15428
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6294
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1591
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15428
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6294
Składniki
Roszponkę opłucz, dobrze osusz, pokrój na kawałki. Pomidory umyj, potnij na połówki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj ryż i smaż dalej, aż ziarenka staną się szkliste. Potem wlej przecier. Gotuj na małym płomieniu 15–20 minut. Podczas gotowania porcjami dolewaj bulion.
Filety opłucz, osusz, przypraw solą, pieprzem i papryką. Smaż 10 minut na łyżce oleju. Risotto wymieszaj z pokrojoną roszponką oraz pomidorami. Gotuj jeszcze 3 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Zdejmij z ognia wymieszaj z masłem i parmezanem. Podawaj z usmażonymi filetami z kurczaka. Udekoruj, np. bazylią.Źródło: Naj