Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy makaron z kurczakiem, pomidorkami i rukolą – szybkie, sycące danie w delikatnym sosie śmietanowym z nutą ziół i parmezanu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1657
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1434
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1657
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1434
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1589
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź, zostawiając pół szklanki wody z gotowania.
Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem i podsmaż na oliwie na złoty kolor.
Dodaj posiekany czosnek, smaż chwilę, aż puści aromat.
Wrzuć na patelnię pomidorki przekrojone na pół i podsmaż 2–3 minuty.
Wlej śmietankę i dodaj mascarpone. Wymieszaj, aż powstanie gęsty kremowy sos.
Dodaj ugotowany makaron i trochę wody z gotowania, aby sos był aksamitny.
Wsyp starty parmezan, suszone zioła i wymieszaj.
Na końcu dodaj garść rukoli, wymieszaj delikatnie, a część zostaw do posypania na wierzch.