Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-07-2016
Pokochacie to danie! Wygląda i smakuje jak restauracyjne! Jest proste, a przygotowanie go zajmie Wam 30 minut!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15233
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15233
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Składniki
Kurczaka dzielimy na mniejsze części. Smażymy na oliwie z oliwek, zarumieniając z obu stron. Odkładamy na talerz. Wodę na makaron zagotowujemy dodajemy sól oraz łyżkę oliwy z oliwek. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowanu.
Na tą samą patelnię wlewamy kremówkę, bulion oraz wsypujemy czosnek, przyprawy i ser. Mieszamy do czasu aż ser się rozpuści a sos zacznie się gotować i gęstnieć. Następnie wsypujemy szpinak i pomidory. Przykrywamy pokrywką na ok. 3 minuty - aż zmieknie szpinak.
Zdejmujemy pokrywkę - dodajemy podsmażonego kurczaka i trzymamy na ogniu do czasu aż kurczak się zagrzeje.
Makaron wykładamy na talerz, układamy na nim kurczaka i polewamy aromatycznym sosem ;)