Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krewetki z prosciutto
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 310
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 459
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1168
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 310
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 459
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1168
Składniki
krewetki smażymy 3 minuty na oliwie i skrapiamy sokiem z cytryny. osobno smażymy cebulę z prosciutto -około 15 minut i wlewamy wino, gdy wino odparuje dodajemy sól ,pieprz, czosnek ,pokrojone pieczarki i smażymy kolejne 15 minut, następnie wrzucamy cząstki brokuł ,poszatkowaną bazylię i posiekane pomidory ,po 5-ciu minutach całość mieszamy z krewetkami. podajemy z ugotowanym makaronem.