Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie danie, smaczne i aromatyczne, można przygotować przy gościach, ja zawsze tak robię. Oczywiście dla ułatwienia lepiej wcześniej przygotować potrzebne składniki. Smacznego
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8540
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10214
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4645
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8540
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10214
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4645
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 705
Składniki
2-3 ząbki czosnku + pietruszka, blendujemy, lub drobno kroimy. Na dużą i głęboką patelnię ( 29cm średnicy ) wylewamy olej, tak by przykrył dno i dodajemy masło oraz pietruszkę z czosnkiem, podgrzewamy. Krewetki smażymy krótko, około 3 minut z każdej strony, do zaróżowienia. Dodajemy wino i przyprawy oraz sok z jednej cytryny. Można przykryć na 2-3 minuty. Podajemy z kawałkiem bagietki i ćwiartką cytryny oraz białym winem. Serdecznie polecam.