Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla całej rodziny!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
W dużej szklanej lub ceramicznej misce połącz oliwę, przyprawę cajun, sok z cytryny, posiekaną pietruszkę, miód, sos sojowy i odrobinę papryki cayenne.
Dodaj krewetki do miski i dokładnie wymieszaj, aby równomiernie pokryć je marynatą.
Przykryj miskę folią spożywczą i odstaw na 1 godzinę do lodówki, aby krewetki się zamarynowały.
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni C
Natłuszcz naczynie żaroodporne sprayem do gotowania.
Przełóż krewetki do przygotowanego naczynia i polej pozostałą marynatą.
Piecz w nagrzanym piekarniku do momentu, aż krewetki będą różowe i przejrzyste, około 10 minut.
Wyjmij krewetki z piekarnika i od razu podawaj na ciepło.