Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla całej rodziny!
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12451
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4750
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 73
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12451
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4750
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 73
Składniki
W dużej szklanej lub ceramicznej misce połącz oliwę, przyprawę cajun, sok z cytryny, posiekaną pietruszkę, miód, sos sojowy i odrobinę papryki cayenne.
Dodaj krewetki do miski i dokładnie wymieszaj, aby równomiernie pokryć je marynatą.
Przykryj miskę folią spożywczą i odstaw na 1 godzinę do lodówki, aby krewetki się zamarynowały.
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni C
Natłuszcz naczynie żaroodporne sprayem do gotowania.
Przełóż krewetki do przygotowanego naczynia i polej pozostałą marynatą.
Piecz w nagrzanym piekarniku do momentu, aż krewetki będą różowe i przejrzyste, około 10 minut.
Wyjmij krewetki z piekarnika i od razu podawaj na ciepło.