Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla całej rodziny!
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2511
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2592
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 311
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2511
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2592
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 311
Składniki
W dużej szklanej lub ceramicznej misce połącz oliwę, przyprawę cajun, sok z cytryny, posiekaną pietruszkę, miód, sos sojowy i odrobinę papryki cayenne.
Dodaj krewetki do miski i dokładnie wymieszaj, aby równomiernie pokryć je marynatą.
Przykryj miskę folią spożywczą i odstaw na 1 godzinę do lodówki, aby krewetki się zamarynowały.
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni C
Natłuszcz naczynie żaroodporne sprayem do gotowania.
Przełóż krewetki do przygotowanego naczynia i polej pozostałą marynatą.
Piecz w nagrzanym piekarniku do momentu, aż krewetki będą różowe i przejrzyste, około 10 minut.
Wyjmij krewetki z piekarnika i od razu podawaj na ciepło.