Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką kolację lub starter na wizytę gości. Polecam.
Gril/patelnia, miseczka, salaterka, nóż i deska do krojenia, łyżka, łyżeczka
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2243
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3516
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2243
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3516
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Składniki
Przygotowujemy majonez: do majonezu dodajemy siekane kapary, koperek, obrany i posiekany lub przepuszczony przez praskę czosnek, dodajemy sok z cytryny, drobno pokrojony korniszon lub starty na tarce, a następnie wszystko mieszamy i wstawiamy do lodówki na schłodzenie.
Krewetki wkładamy do miski i dodajemy składniki marynaty, po czym mieszamy.
Rozgrzewamy grill lub patelnię i kładziemy krewetki.
Smażymy po 1,5 minuty na każdej stronie.
Podajemy z sosem, chlebem czosnkowym lub ryżem