Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką kolację lub starter na wizytę gości. Polecam.
Gril/patelnia, miseczka, salaterka, nóż i deska do krojenia, łyżka, łyżeczka
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1492
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 606
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1492
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 606
Składniki
Przygotowujemy majonez: do majonezu dodajemy siekane kapary, koperek, obrany i posiekany lub przepuszczony przez praskę czosnek, dodajemy sok z cytryny, drobno pokrojony korniszon lub starty na tarce, a następnie wszystko mieszamy i wstawiamy do lodówki na schłodzenie.
Krewetki wkładamy do miski i dodajemy składniki marynaty, po czym mieszamy.
Rozgrzewamy grill lub patelnię i kładziemy krewetki.
Smażymy po 1,5 minuty na każdej stronie.
Podajemy z sosem, chlebem czosnkowym lub ryżem