Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki w sosie musztardowo - curry

Krewetki w sosie musztardowo - curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 1780

Dodano:

Odsłon: 2616

To taka potrwa dla facetów, którzy chcą zrobić dobre wrażenie na swojej Drugiej Połówce... Bardzo dobrze sprawdza się jako sposób na przełamanie lodów, przeprosiny za wczorajszy późny powrót z baru, czy inne ekscesy, jakie nam mężczyznom ciągle się zdarzają... ;-)

Składniki

  • 1 kg mrożonych obgotowanych krewetek tygrysich
  • pół kostki masła
  • 2 łyżki przyprawy curry w proszku
  • 1 słoiczek (185 g) musztardy francuskiej
  • 2-3 łyżki musztardy dijon
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło rozpuszczamy na dużej patelni.
    Krewetki przelewamy na sitku wrzątkiem w celu częściowego rozmrożenia i wrzucamy na rozgrzane masło. Czekamy chwilę, aż się zrumienią.

  2. Teraz czas na dodanie curry - wsypujemy na patelnię, mieszamy i chwilkę dusimy.

  3. Dodajemy musztardy (francuską i dijon) i dusimy jeszcze 3-4 minuty.
    Danie gotowe. Podajemy z bagietką i ulubionym winem.
    SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jasienka1 25 lutego 2014 Za taka porcje i lampke winka, przebacze wszystko :):):)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 25 lutego 2014 Jeszcze muszę dopisać : przepięknie podane !

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 25 lutego 2014 a co zrobić jeśli Druga Połówka nie cierpi krewetek? hehe

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 25 lutego 2014 Pokażę Twój przepis mężowi i niech leci i robi krewetki :)
Pyszności :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń