Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały przepis na cudowną kolacje we dwoje :) oczywiście pod warunkiem ,że ktoś lubi owoce morza .
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 918
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5508
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17814
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 918
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5508
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17814
Składniki
Na rozgrzana patelnię wlewamy oliwę , czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, podsmażamy . Dodajemy pokrojone na pół pomidorki i chili, dusimy 5 minut mieszając co chwilkę .
Wlewamy bulion i wino , dodajemy pieprz i sól , ciecierzycę i cukier oraz koncentrat. Gotujemy wszystko na małym ogniu około 10 minut , aż sos zredukuje się o połowę .Dodajemy krewetki i gotujemy 3 minuty. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.
Makaron gotujemy wg. opisu na opakowaniu,odcedzamy i mieszamy z odrobina oliwy , podajemy z sosem krewetkowym