Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, ostre i smakowite danie
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 358
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 469
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 358
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 469
Składniki
1. obrać czosnek, pokroić, z papryczki usunąć nasionka, posiekać, dodać do czosnku wraz łyżką oleju i sporą szczyptą soli, zmiksować, 2. ugotować makaron w osolonej wodzie, 3. krewetki obrać, usunąć jelitko, opłukać, na patelni rozgrzać masło, smażyć krewetki z jednej strony ok 2 minut, przewrócić na drugą stronę, dodać łyżeczkę pasty czosnkowej, wymieszać, smażyć na małym ogniu ok 2 min, dodać makaron, wymieszać, podgrzewać jeszcze ok 3 min, można posypać natką, smacznego