Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki z makaronem po tajsku

Krewetki  z makaronem po tajsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16599

Dodano:

Odsłon: 786

Krewetki królewskie z makaronem soba.

Składniki

  • 1 kg krewetek królewskich mrożonych
  • Marynata:
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka tartego imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek szczypioru, ale głównie części białych cebulek
  • 200 g makaronu soba
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Krewetki rozmroziłem, wypłukałem na sicie, odsączyłem. Wymieszałem dokładnie wszystkie składniki marynaty i zalałem oczyszczone krewetki. Odstawiłem, ale tylko na 30 minut.
    (tylko przez 30 minut! Po dłuższym czasie krewetki nie będą jędrne). Ugotowałem makaron. Podałem z podsmażonymi krewetkami przez kilka minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń