Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu danie, które idealnie sprawdzi się na romantyczną kolację we dwoje przy kieliszku dobrej jakości wina. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40679
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1064
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 261
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3396
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40679
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1064
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 261
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3396
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Krewetki obieramy z pancerzyków i usuwamy czarne jelitka.
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła klarowanego. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy na patelnię. Dorzucamy obrane krewetki. Całość doprawiamy chili, solą i pieprzem, dorzucamy świeżą gałązkę rozmarynu. Krewetki podlewamy odrobiną wina, następnie wrzucamy odcedzony makaron i wlewamy śmietankę. Całość krótko gotujemy. Gotowe krewetki powinny się zwinąć do środka i nabrać pięknego różowo-pomarańczowego koloru. Pamiętajmy, aby nie smażyć ich zbyt długo. W przeciwnym razie krewetki będą wysuszone w środku i stracą swoją soczystość.
Makaron z krewetkami w sosie śmietanowym wykładamy na talerze. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem. Smacznego!